Wijnen

Onze wijn is afkomstig van Domaine De La Yole. Vanuit Zuid Frankrijk importeren wij zelf
onze wijn,  laat U verrassen door de kwaliteit en veelzijdigheid van dit unieke wijnhuis.

Geschiedenis Domaine la Yole

De ter plaatse gevonden overblijfselen uit de Romeinse tijd tonen aan dat er op Domaine la Yole al aan het begin van onze jaartelling sprake was van wijnbouw en van scheepsactiviteiten.

In 1771 heeft de wijn van Domaine La Yole in de hele regio naamsbekendheid. De kelders, zoals die op het napoleaanse kadaster aangegeven staan, bevonden zich op de kruising van drie hoofdwegen. Men sprak er veel, handelde er en dronk er wijn: de wijn van Domaine La Yole.

 Een bevoorrecht en gerespecteerd milieu

Domaine la Yole is een plek waar fauna en flora naast elkaar bestaan. Deze plek wordt met zorg en respect voor het milieu door familie Gassier onderhouden. De paarden zorgen voor het belangrijkste en natuurlijkste element voor de ontwikkeling van de wijnstokken. Op dit
uitzonderlijke stukje land, leven patrijzen, fazanten en andere vogels, schijnbaar met veel plezier, naast hazen en wilde zwijnen.

Verantwoordelijke landbouw wil niet zeggen dat de wijngaard niet behandeld wordt. Wij werken met de behandelingen “antimildiou” en “antioïdium “ met ecologisch verantwoorde producten.

Huiswijnen

La Yole Wit

Deze wijn is een samenvoeging van 2 druivensoorten: Chardonnay en Viognier.

Eigenschappen: Flatterende geur, ontwikkelde perzikaroma’s, dan citrusfruit en bloemenaroma’s. Zeer fris en pittig met wat citroenaroma op het verhemelte.

La Yole Rood Merlot

100% merlot afkomstig  van zeer oude wijnstokken. Het lang weken na de gisting zorgt voor de zachte  tannine.

Eigenschappen: Een elegante rode wijn met intense eigenschappen, diep rode kleur en aromas van  zwarte bessen en veenbessen.Zeer aangename ronde wijn met zachte tannines.

La  Yole Rood 

Deze wijn is een  samenvoeging van 2 soorten druiven: Grenache Noir en Cabernet-Sauvignon.

Eigenschappen: Aangename en aantrekkelijke kersenkleur. De geur verspreid rode  vruchtenaroma’s zoals veenbessen en bosbessen. Het heeft een goede intensiteit.
Zeer aangenaam op het verhemelte, rijp fruit en zoethouten aroma’s met een  zachte tannine.

La  Yole Rosé

Deze Rose wijn is een  mengeling van 2 druivensoorten: Grenache en Cinsault.

Eigenschappen:De kleur is aangenaam blozend roze met kersaccenten. De geur is elegant met granaatappel en rode vruchtenaroma’s. Een fruitige smaak in de mond. Rijk en vol op het verhemelte, goed gebalanceerd. Deze Rosé is heerlijk fris

Witte wijnen

Moelleux euphorie Blanc

Deze zoete wijn is gemaakt van Muscat Petit Grain.

Eigenschappen: Mooie groene accenten maken de strogele kleur glinsterend. De complexiteit is verbluffend: geuren van citronella, honing, linde en acacia door elkaar. Een elegante smaak met een zoete sensatie die een romige indruk geeft. De smaak van  gemberbrood, gekristalliseerde sinaasappel en  honing versterkt het plezier bij het drinken van deze wijn.

Hedeia Blanc

Harmonieuze samenvoeging van 2 soorten druiven: Chardonnay en Muscat  Sec.

Eigenschappen: Helder goud met strogelen schijn. De geur is sterk en  complex. De eerste aroma’s die vrijkomen zijn die van peer en ananas. Ook de  aroma’s van bergamot, frisse koriander en kumquat zijn waar te nemen. Zacht en smeuïg maar toch zeer verfrissende smaak van aroma’s van marmelade en kweepeer.

1771 cuvee wit

Middellandse zee grond, kalksteen en leisteengrond.

100% Chardonnay.Druivenpluk, vel weken, koude bezinking van de “must”,
zuivering van het sap. Gisting gedurende 6 maanden in eikenhouten vat, het
roeren van de dode gistcellen in de wijn(bâtonnage) vindt gedurende deze 6
maanden elke dag plaats. Dit geeft de wijn extra smaak.

Eigenschappen: Helder goud met strogele glans. De geur is heel
delicaat. Eerst, ontdek je de geur van de acaciabloem, daarna verschijnt een
complex en krachtig boeket van vanille, honing en kweepeeraroma’s. Rijke smaak
met aroma’s van gekristalliseerd fruit en vanille. De complexiteit van het
smaakboeket groeit met de tijd.

Rode wijnen

Hedeia Rouge

Deze samenvoeging van Merlot en Cabernet is een perfect evenwicht van  werkwijze(“knowhow”), traditie en moderne technologie.

Eigenschappen:De kleur  is dien en helder rood. De geur is complex en elegant. Het biedt de typische aroma’s van veenbessen en zwarte bessen, rode paprika, roze pepers en koffie  vol en geconcentreerd op het verhemelte met een zoethouten toon.

1771 cuvee Rouge

De 3 soorten die deze wijn bevat, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot,  groeien op klei-leemsteen en zanderige bodem. Dit resulteert in een authentieke  wijn die door wijnliefhebbers zeer gewaardeerd wordt. De druiven worden met de  hand geplukt. Het koolzuurweken vraagt een zachte behandeling van de druiven,  zonder pletten. Na 2 weken worden de druiven geperst. De alcoholische gisting  wordt op lage temperatuur afgewerkt. Vervolgens wordt deze wijn gedurende 13  maanden in eiken vaten bewaard.

Eigenschappen: De kleur is verbazingwekkend intens en met zwarte weerspiegelingen. De
geur is complex en elegant en biedt aroma’s van bramen, zwarte olijven en  grijze peper. Als gevolg van vatrijping zijn er cacao- en koffie-aroma’s waar  te nemen. Rond en vol op het verhemelte, met sterke en complexe aroma’s en een  zachte nasmaak.

 Rosé

 Mademoiselle Elo

100% Grenache Noir.

Eigenschappen: De geur is delicaat met frisse fruitaroma’s, waarbij de  geur van peer domineert. Een zoete tint versterkt de aromatische frisheid. Men
proeft peeraroma;s en de zoetheid accentueert de rijkheid en de volheid.

Hedeia Rosé

Deze rose is een samenvoeging van 2 soorten druiven: Grenache en
Cabernet-Sauvignon.

Eigenschapppen: Bleke kleur met ophelderende schijn. Geur van rode vruchten met zwarte bessen. De ronde en verfrissende smaak maakt snel plaats voor de reukaroma’s.

 Wijnlikeur

Carthagène

Mengeling van 3 druivensoorten: Merlot, Syrah en Alicante. Het is een
versterkte wijn.