Hol Blauw

Wij van Brassen op de Brink willen maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn zuinig op onze Nederlandse boeren. Wij werken met rundvlees van het “HolBlauw”-label. Een kruising tussen Holstein-Fresian koeien en Belgisch witblauw koeien, vandaar de naam: Holblauw, Nederlands rundvlees van top kwaliteit.

Een vrouwelijk stukje Nederlands vlees, afkomstig van Nederlandse melkvee- en vleesveehouders. Onder het HolBlauw-label valt uitsluitend Nederlands vrouwelijk rundvlees met een leeftijd tussen de 18 en 20 maanden. De koeien worden geboren, gemest, geslacht en uiteindelijk ook verwerkt in Nederland.  

Goed voor dierenwelzijn en het milieu
Het rundvlees van het HolBlauw-label wordt duurzaam geproduceerd met behulp van de volgende punten:

 1. Het geeft het vrouwelijke rund en de boer een toekomst met continuïteit:
  • De Nederlandse melkveeboer is genoodzaakt te kalveren om de melkproductie voort te zetten. Er wordt een afzet mogelijkheid van kalveren gecreëerd, wat voorkomt dat de melkveestapel groeit. De Nederlandse melkveehouder heeft daardoor een toekomst met continuïteit op de lange termijn om te blijven boeren.
 2. Inzichtelijke keten
  • De gehele keten bevindt zich in Nederland, hier worden de kalveren geboren, gemest, geslacht én verwerkt.
 3. Korte reisafstanden voor het vee
  • Veel rundvlees dat in Nederland wordt gegeten komt uit het buitenland. Een bekend land met een grote vleesafzet is Argentinië. De footprint van een Argentijnse biefstuk is dan ook exponentieel groter dan een biefstuk van ons HolBlauw-label.
 4. Geen antibiotica gebruik in de keten
  • De runderen worden uitsluitend natuurlijk gevoed met mais, gras en natuurlijke bijproducten.
 5. Unieke voersamenstelling
  • De koeien worden gevoerd door 60% ruwvoer van lokale afkomst. De ander 40% worden de runderen gevoerd door bijproducten als aardappelschillen en bierbostel, een restproduct van de bierbrouwerij, wat zeer eiwit- en energierijk is.

Smaak van het vlees
Doordat koeien 1 keer gekalfd hebben, gaan de hormonen van de koe aan het werk. Dit heeft een positieve invloed op de smaak van het vlees. Het vlees blijft zacht en krijgt een volle smaak.